Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang in Alblasserdam gaat hbo-studenten inschakelen

PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam is een campagne gestart om studenten op hogescholen te werven die als invalkracht willen werken op de buitenschoolse opvang.
pedagogische kwaliteit
AdobeStock

Aan het werken van een student als invalkracht op de bso is wel een aantal restricties verbonden. Zo moet de student een opleiding volgen waarmee hij of zij conform de cao-kinderopvang in de branche aan de slag mag. Ook is het noodzakelijk dat je 75 procent van je punten voor een bachelor hebt of een overgangsbewijs naar het volgende studiejaar.

Het mes snijdt volgens bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs.aan twee kanten. ‘Enerzijds geven wij een groep jongeren de mogelijkheid hun talenten te benutten en ervaring op te doen in het werken met kinderen. Anderzijds komen de kinderen in contact met jonge mensen die nieuwe, frisse ideeën hebben.’

Vernieuwend

De studenten begeleiding van ervaren pedagogisch medewerkers. ‘We hopen een vernieuwende manier te hebben gevonden om studenten met relevante opleidingen en kinderopvang een stapje dichterbij elkaar te brengen. Wij benutten hun talenten, helpen hen verder te ontwikkelen en leren op onze beurt ook weer van hen. Zo maken we gebruik van elkaars kwaliteiten en dat is in het belang van de toekomst van onze kinderen, de studenten en die van ons.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.