Kinderopvang Humanitas start met nieuwe bso-formule

Sinds deze week kunnen Rotterdamse bso-kinderen bij kinderopvangorganisatie Humanitas kiezen voor bso eisvrij. In dit nieuwe concept vindt het aanbod nauwelijks plaats op de locatie, maar trekken groepjes kinderen er met de begeleiders op uit om de buurt en dan vooral organisaties en bedrijven beter te leren kennen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Boodschapjes doen voor een bejaarde buurtgenoot, helpen om een auto uit te deuken met een automonteur of de geldkluis bezoeken van een bank. Het is elke dag weer een verrassing. Eisvrij is een formule die al langer bestaat. Jos Verveen, oprichter en eigenaar werkt met verschillende bso’s in het land samen. Hij organiseert dan eenmalig een activiteit en brengt hierbij kinderen in contact met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Maar wat Kinderopvang Humanitas doet, is echt nieuw, vindt hij. ‘Daar is eisvrij echt een alternatief voor de reguliere bso. Kinderen gaan daar elke bso-middag op pad om de wereld om hen

1
2231

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Top! Niet echt nieuw volgens mij maar dat maakt niet uit. Zo leren kinderen spelenderwijs heel veel over de wereld om hen heen. Groeien niet langer op in een exclusieve school- en BSO wereld. Dit zouden meer BSO’s moeten doen. Oók in landelijke gebieden, ook daar zijn mensen aan het werk, die het leuk vinden om aan kinderen iets van hun vak mee te geven. Dit gaat over de echte wereld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.