Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang en scholen in Purmerend voeren sneltesten uit binnen een uur

De stichting Kinderopvang Purmerend en schoolorganisatie Opspoor hebben samen met een lokaal huisartsenlaboratorium een snelteststraat geopend voor hun medewerkers. Als je 's ochtends wordt getest, weet je al binnen een uur of je corona hebt. 'Dit is geweldig. We kunnen direct actie ondernemen.'

De teststraat is sinds afgelopen vrijdag open, aldus dede regionale tv-zender NHNieuws. Het uitvoeren van de test duurt vijf minuten. Medewerkers van de betrokken kinderopvang- en onderwijsorganisaties met klachten kunnen zich elke ochtend laten testen. De sneltesten worden uitgevoerd door het huisartsenlaboratorium SALT.

De sneltests zijn een oplossing voor grote problemen, aldus Noor van Doesburg van Opspoor. ‘Medewerkers moesten soms een week wachten op de uitslag van een coronatest. De sneltesten zijn geweldig. We kunnen direct actie ondernemen.’

Uitkomst voor kinderopvang

De sneltesten zijn vooral een uitkomst voor medewerkers in de kinderopvang, die ondanks een door de Tweede Kamer aangenomen motie geen voorrang krijgen bij coronatesten. De brancheorganisaties BMK en BK uiten hier enkele weken geleden hun ‘grote teleurstelling’ over, evenals Paul van Meenen (D66), de indiener van de motie.

Huisartsenlaboratorium SALT is inmiddels in gesprek met andere onderwijs- en zorgorganisaties. Volgende week opent er naar verwachting een snelteststraat in Zaandam.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.