Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderopvang creatief door bezuinigingen

creatieve

Kinderopvangorganisaties proberen nieuwe services en diensten uit om antwoord te bieden op de vraaguitval. John Ringens van het Waarborgfonds zegt op NU.nl dat de bezuinigingen in de kinderopvang aanzetten tot creativiteit.

Vernieuwingen
Huiswerkbegeleiding, kindermassage, een boodschappendienst voor ouders; ‘Er wordt heel bewust nagedacht over de wensen van ouders en kinderen’ aldus Ringens. In hetzelfde artikel komt ook Gjalt Jellesma van BOinK (Belangenorganisatie voor ouders) aan het woord. Hij juicht de vernieuwingen toe omdat ouders daar merkbaar om vragen.

Integratie van schoolzwemmen
‘Alles is beter dan wanneer de kinderen achter de computer zitten op de bso, dan doen ze thuis ook al’ zegt Jellesma. Hij pleit voor een integratie van schoolzwemmen in de bso omdat het een mooie manier is om de schaarse tijd van ouders te verruimen. Hij denkt ook aan andere sporten en cursussen.

Bron: NU.nl
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Actief vernieuwen in deze tijd is noodzakelijk. Helaas lees ik in dit stuk niets nieuws. Extra service is geen langetermijn oplossing. De huidige dienstverlening flexibeler en daarmee klantspecifiek maken is de grootste vernieuwer. Hier durven nog maar weinig kinderopvangorganisaties echt een stap in te zetten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.