Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Awards uitgereikt aan zeventien organisaties

Marianne Velsink
Zeventien kinderopvangorganisaties ontvingen een Kinderopvang Award, een initiatief van Quebble en kinderopvang.tevreden.nl. Zij wonnen de awards omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten hebben kregen. In totaal deden ruim 527 locaties mee aan de verkiezingen.
Kinderopvangorganisatie Berend Botje werd o.a. gekozen tot Beste grote kinderopvangketen van Nederland. Foto: Erik Peek.

Kinderopvangorganisaties konden per provincie een prijs in de wacht slepen, maar er waren ook landelijke prijzen. Zo won kinderopvang Berend Botje de prijs ‘Beste grote kinderopvangketen van Nederland’. Die prijs won de organisatie vorig jaar ook. Kinderopvang Kiekeboe won de prijs in de caregorie ‘Beste kleine kinderopvangketen’. Kinderopvang Bij De Handjes won de prijs voor het beste kinderdagverblijf van Nederland (en won ook de prijs in Drenthe). BSO Chapeau in Enspijk werd verkozen tot Beste Bso van Nederland en Peuterspeelzaal De Loeiende Koe won de prijs in de peuterspeelzaalcategorie. Maaike’s Opvang werd gekozen als beste kleinschalige kinderopvang van Nederland en Piekeboe was het beste gastouderbureau.

Klanttevredenheid

Uit de analyse van de onderzoeksresultaten blijkt dat de winnaars van 2018 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Voor ouders is het gevoel van veiligheid ook heel belangrijk.

Kleinschalige kinderopvang

Gastouders en kleinschalige opvang ontvingen opvallend hoge cijfers. Ouders geven aan het fijn te vinden dat er persoonlijke aandacht voor het kind is, maar ook voor hen. Er is vaak veel contact met degene die ook voor de kinderen zorgt en de informatievoorziening is daardoor duidelijk en overzichtelijk. Organisaties die een lagere beoordeling kregen (overigens nog steeds 8,8 en hoger) scoorden ook lager op beleid en informatievoorziening.  Daarnaast maakte de thema’s buitenspelen, mooie ruimtes en lief personeel in positieve zin het verschil. Steeds belangrijker wordt transparantie naar de ouder toe. Veel organisaties maken gebruik van een ouderapp of gebruiken whats-app om foto’s van kinderen naar ouders te sturen.

Pedagogisch medewerker zeer gewaardeerd

Kinderopvang.tevreden.nl interpreteerde de cijfers die ouders op verschillende deelaspecten gaven in het onderzoek. 3375 ouders beoordeelden dit jaar hun kinderopvangorganisatie en gaven de opvang van hun kind gemiddeld een 9. De organisaties werden beoordeeld op verschillende thema’s en ook daaruit blijkt het belang van de pedagogisch medewerker, maar liefst 97,7% van de ouders van de winnende organisaties is daar zeer tevreden mee.

Persoonlijke aandacht

Jeltje Meijvogel van Tevreden.nl: ‘Ook uit de onderzoeksresultaten zien we dat persoonlijke aandacht en kundige medewerkers van grote invloed zijn op de tevredenheid van ouders. Hoe persoonlijker hoe beter. Investeren in goede en geschoolde medewerkers is een must, zij zijn het visitekaartje van de organisatie en als zij een goede indruk achterlaten bij ouders, dan zorg je voor een hoge klanttevredenheid.’

Nieuwsgierig naar alle resultaten? Ga naar de website van tevreden.nl en scroll door naar beneden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.