Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderen vinden schoolplein saai

Kinderen vinden schoolplein saai

Bijna de helft van de Nederlandse basisschoolkinderen vindt het schoolplein maar saai. Zo’n 6 op de 10 kinderen vinden dat ze te weinig ruimte hebben om te spelen, 71 procent zou graag meedenken over de inrichting van het schoolplein. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van Jantje Beton.

Na schooltijd geen toegang
Jantje Beton inventariseerde de stand van zaken op Nederlandse schoolpleinen. Gemiddeld heeft ieder kind de ‘beschikking’ over 2,6 m2 schoolplein. Een derde van de pleinen is na schooltijd niet toegankelijk, in de provincies Noord-Brabant en Limburg geldt dat zelfs voor de helft van de pleinen. De meeste kinderen geven aan graag op het schoolplein te spelen. Van de speelplekken in de eigen buurt wordt het schoolplein het hoogst gewaardeerd. Toch zijn de kinderen kritisch, bijna de helft noemt het plein saai, oudere kinderen zeggen dat vaker dan jongere kinderen.

Ouders wel tevreden
Ouders zijn meer tevreden over het schoolplein dan hun kroost. 64 procent geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn. Ook zijn ze te spreken over de veiligheid en de mate van toezicht tijdens pauzes.

Bron: ANP
Foto: Stock.XCHNG

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.