Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderen van ‘De Kleine Beer’ wachten nog steeds

Kinderen van 'De Kleine Beer' wachten nog steeds

Kinderen van de 0-4 groep van Kinderdagverblijf De Kleine Beer (Stichting Kinderopvang Hilversum) mogen een deel van hun buitenruimte nog steeds niet gebruiken. Omwonenden tekenden bezwaar aan tegen de locatie vanwege mogelijk geluidsoverlast. Sindsdien wacht de Hilversumse kinderopvangorganisatie al maandenlang op een besluit van de gemeente.

Krokusjes in de bloei
‘De krokusjes bloeien al en we willen nu wel eens weten wanneer we die mooie buitenruimte in gebruik mogen nemen’ zegt Monique Wittebol directeur van SKH. Gelukkig kunnen de kinderen ondertussen wel gebruik maken van een andere buitenruimte. ‘Maar’, zegt Wittebol, ‘deze ruimte voldoet aan de minimale eisen per vierkante meter. Wij willen de kinderen meer bieden dan dat en hebben die extra buitenruimte ook tot onze beschikking. Het is daarom extra zonde dat we er niks mee kunnen.’

Op z’n vroegst in april
Toen kinderopvang De Grote Beer in 2009 wilde uitbreiden, was de ruimte in eerste instantie bedoeld voor bso-kinderen. Omwonenden van het Kindercentrum trokken aan de bel omdat zij vreesden voor geluidsoverlast door schreeuwende kinderen. Anderhalf jaar later besloot SKH de ruimte beschikbaar te stellen voor een 0-4-groep en informeerde de gemeente Hilversum al op 1 september 2010. Sindsdien heeft Monique Wittebol nog geen reactie gehoord van de gemeente. Volgens het lokale dagblad De Gooi- en Eemlander wacht de gemeente op een rapport van een ingehuurd specialistisch bureau. Ze verwachten op z’n vroegst pas begin april een besluit te nemen.

1 REACTIE

  1. Er is toch al in 2009 bepaald dat het geluid van kinderen nooit als geluidsoverlast kan worden aangemerkt? Op welke gronden kan men dan bezwaar maken? Citaat:
    Het geluid van kinderstemmen geldt vanaf 1 januari 2010 niet meer als geluidsoverlast. Dat heeft Minister Cramer (Milieu, PvdA) vandaag laten weten. „Kinderen moeten gewoon buiten kunnen spelen”, zegt een woordvoerder van het Ministerie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.