Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen van 2Samen halen ruim 12.000 euro op voor KiKa

Frida Noordzij
Kinderen, medewerkers en klanten van Kinderopvang 2Samen hebben € 12.773,- opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dat deden ze door een jaar lang allerlei evenementen te houden om geld in te zamelen.
Danny van Dam

‘Ieder jaar kiezen onze pedagogisch medewerkers goede doelen uit. Vervolgens laten we ouders stemmen op een selectie daarvan. Als het doel gekozen is, laten we kinderen participeren. Zij bepalen welke acties we houden om geld op te halen’, vertelt Freek van Bemmelen van Kinderopvang 2Samen.

Koekjes bakken

De kinderopvangorganisatie heeft 70 vestigingen in het Westland en Den Haag. Elke locatie bedenkt een manier om geld op te halen voor het goede doel. ‘Kinderen maken zelf spulletjes en bakken koekjes, die zij verkopen op kerstmarkten en zomermarkten. Maar ook organiseren ze sponsorlopen.’

Cheque

Afgelopen week, dinsdag 12 maart, kreeg KiKa-vrijwilliger Rien Schimmel de cheque van € 12.773,- uitgereikt van kinderen van buitenschoolse opvang 2Hoek in Den Haag. Schimmel legde op laagdrempelige wijze de kinderen uit wat kanker is en waarom het belangrijk is dat er speciale medicijnen en dokters voor kinderen zijn. Trots vertelden de kinderen welke acties zij hadden gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.