Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen mogen meepraten over buiten spelen

Kinderen moeten meer bewegen, en daarom willen Jantje Beton en andere organisaties dat ze ook mogen meedenken over hoe je dat aanpakt. Alliantie 'De Buitenspelers' streeft dit doel voor het komende schooljaar na.  

De alliantie bestaat uit Jantje Beton, Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, ministerie van VWS, Mulier Instituut en Nickelodeon. Zij willen kinderen de mogelijkheid geven om zelf te bepalen hoe je buiten spelen en sporten stimuleert.

De alliantie is opgericht naar aanleiding van het onderzoek Buitenspelen 2020 van het Mulier Instituut waarin de urgentie en het belang van buiten bewegen en spelen wordt benadrukt. Uit dit onderzoek blijkt dat kinderen tot en met 12 jaar steeds minder buiten spelen en sporten. Mede daardoor beweegt de helft van de kinderen nu niet voldoende. De organisaties vinden het van belang dat dit gaat veranderen en hebben daarom hun krachten gebundeld. 

De alliantie zoekt nog enkele kinderen die lid willen worden. Je kunt je melden via buitenspelers.com

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.