Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen Kids First ‘brengen licht’ om eenzaamheid te doorbreken

Op de kinderopvanglocaties van Kids First wordt in februari voor het vijfde jaar op rij de Lichtjesweek gehouden. Om de eenzaamheid te doorbreken, gaan alle kinderen van Kids First aan de slag. ‘Begeleid door pedagogisch medewerkers, creëren de kinderen lichtpuntjes.’
kinderen-kids-first-brengen-licht-om-eenzaamheid-te-doorbreken
Foto: Kids First COP groep

Tijdens de Lichtjesweek worden allerlei activiteiten georganiseerd om wat licht te verspreiden onder iedereen die dat nodig heeft; jong én oud. Dit jaar met het toepasselijke thema: ‘Breng het licht’.

De Lichtjesweek is een initiatief van pedagogisch medewerkers van Kids First COP groep, een kinderopvangorganisatie met meer dan 140 locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een feest dat verbindingen legt binnen en buiten de organisatie, waarbij plezier voorop staat voor kinderen, medewerkers en ouders/verzorgers.

‘Lichtpuntjes zijn belangrijk’

‘De afgelopen twee jaren is er veel eenzaamheid geweest in de maatschappij door het coronavirus. Dat deed ons extra realiseren dat lichtpuntjes zo belangrijk zijn. Ze komen in verschillende uitingen: dank, steun, liefde, kracht, vriendschap. We uiten het alleen niet altijd naar elkaar, terwijl een klein gebaar zoveel kan betekenen’, vertelt Esther Ottens, communicatieadviseur bij Kids First.

Eenzaamheid doorbreken

Om de eenzaamheid te doorbreken, gaan alle kinderen van Kids First aan de slag. ‘Begeleid door pedagogisch medewerkers, creëren de kinderen lichtpuntjes. Zo ontwerpen zij een papieren lantaarn met unieke boodschap, voor eenieder die dat nodig heeft. Denk aan ouderen in een plaatselijk verzorgingshuis, tot aan postbodes die toevallig voorbijkomen, legt Ottens uit.

Lichtpuntjes voor de kinderen

Oók de kinderen van Kids First ontvangen ‘licht’. De kinderen worden tijdens de Lichtjesweek voorgelezen uit het prentenboek ‘Op zoek naar het Lichtjesfeest’, dat door Sanne Amsink en Anne Kunst, pedagogisch medewerkers bij Kids First, ontworpen is.

Ottens: ‘Voor alle kinderen is iets leuks bedacht. Zo zijn er voor de peuters speciale zaklampen, waarmee zij letterlijk licht rond zichzelf en anderen kunnen schijnen. Ze reageren vol verwondering, wanneer ze de zaklampen aanzetten. Er verschijnen namelijk objecten, waar weer uitgebreid over gesproken wordt in de kring.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.