Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen elders ondergebracht na bouwfout kinderopvanglocatie

Alle kinderen van kinderopvang Villa Zeezicht in Muiderberg zijn vanaf maandag (tijdelijk) ondergebracht op andere locaties, nadat Villa Zeezicht moest sluiten vanwege een bouwfout die ontdekt werd tijdens onderhoudswerkzaamheden. Het gebouw blijft mogelijk zes tot acht maanden gesloten.
AdobeStock

Dat melden lokale media.

De bouwfout werd bij toeval ontdekt tijdens onderhoudswerkzaamheden. Door condenswerking is de houtconstructie onder de sierplanken en de dakbedekking nat en verrot. De constructie is nu uit elkaar gehaald, waardoor het dak instabiel is geworden, meldt NH Nieuws.

Nieuwe (tijdelijke) opvangplek

Op last van de gemeente werd het pand gesloten en moesten de honderd kinderen die gebruikmaken van deze kinderopvang een nieuwe opvangplek krijgen. Dat blijkt gelukt te zijn. Vanaf maandag 26 oktober kunnen alle kinderen weer naar de opvang, laat Suzanne Heuts van Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg (SKBNM) weten aan Bussums Nieuws.

De kinderen van het kinderdagverblijf zijn ondergebracht op een locatie van dezelfde organisatie, De Woelwaters in Naarden-Vesting. De kinderen van de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang hebben een eigen ruimte gekregen in De Vinkenbaanschool in Muiderberg.

Villa Zeezicht

De gemeente Gooise Meren zoekt hoe de bouwfout kon worden gemaakt en wat er gedaan moet worden om het op te lossen. Tot die tijd wordt er gezocht naar een tijdelijke nieuwe locatie om alle kinderen weer bij elkaar onder één dak op te kunnen vangen, totdat Villa Zeezicht weer in gebruik kan worden genomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.