Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KindeRdam werkt aan taalniveau pm’ers

taalniveau

De Rotterdamse kinderopvangorganisatie KindeRdam gaat de komende zestien weken het taalniveau van pedagogisch medewerkers opkrikken van niveau 2F naar niveau 3F. Dit is het door de overheid gewenste taalniveau voor pedagogisch medewerkers. Uitgeverij Thieme Meulenhoff heeft speciaal voor pm’ers het bijscholingsprogramma Allemaal taal ontwikkeld. KindeRdam gaat testen of deze methode tot het gewenste resultaat leidt.

Schrijven, gesprekken en lezen
De cursus duurt in totaal zestien weken en pm’ers krijgen per week twee uur les, twee uur huiswerk en een praktijkopracht. De inhoud van de cursus richt zich volledig op de praktijksituatie in de kinderopvang. Er is aandacht voor schrijven en gesprekken voeren, maar ook voor voorlezen. Jenny van der Ende, docente aan de Hogeschool van Rotterdam ontwikkelde de cursus in samenwerking met ThiemeMeulenhoff. Vanaf mei is de cursus beschikbaar voor andere kinderopvangorganisaties.

Taalniveau 3F
Demissionair minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, maakte onlangs bekend dat er 95 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie. Omdat pedagogisch medewerkers een voorbeeldfunctie hebben, wordt ook geïnvesteerd in een beter taalniveau voor pm’ers. Het 3-F niveau staat ongeveer gelijk aan mbo-4 of Havoniveau. Een groot deel van de medewerkers die met VVE werkt, beheerst de Nederlandse taal nog niet op dit niveau.

Lees meer over de bijscholingscursus Allemaal taal >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.