Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf in opspraak na stripteasefeest

Marianne Velsink
Een Utrechts kinderdagverblijf is flink in opspraak geraakt na een striptease-feestje voor één van de medewerkers in het pand. De GGD vindt dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Het management van de kinderopvangorganisatie is het daar niet mee eens en overweegt een kort geding tegen de GGD.
Dit is de betreffende locatie waar het incident zich afspeelde. ANP Photo

Begin februari zou tijdens de verjaardagsviering van een vrouwelijke medewerker een mannelijke collega zijn bovenkleding hebben uitgetrokken. Vervolgens werd er slagroom gespoten en gelikt van het bovenlichaam van de vrouw. Dit voorval speelde zich af toen er ook kinderen in het pand aanwezig waren.

Kinderen niks gezien

In een bezwaarschrift aan de gemeente laat financieel manager van de organisatie Piet Bais weten dat de kinderen niets van het feestje hebben meegekregen. ‘Het was in een afgesloten ruimte, waar kinderen niet naar binnen konden en ook niet naar binnen kunnen kijken.’ De viering vond om 10 uur ’s ochtends plaats. Volgens Bais had niemand op het feestje problemen met de striptease. Hij weet dit omdat er na afloop gesprekken zijn gevoerd met de aanwezigen.

Anonieme tipgever

Het is zeer waarschijnlijk één van de aanwezige medewerkers geweest die de GGD over het voorval heeft geïnformeerd. Bais bestempelt de melding als ‘smaad, laster en bedreiging’. Hij wil weten wie de anonieme tipgever was. In het GGD-rapport is te lezen dat de tipgever ontslagen wordt als duidelijk is wie erachter zit. Als de GGD de naam niet geeft, wil de organisatie dit via de rechter afdwingen.

Maatschappelijke onrust

De GGD spreekt van grensoverschrijdend gedrag en concludeert dat er geen sprake is van een open cultuur. In het inspectieverslag waaruit de Telegraaf citeert schrijft de inspecteur: ‘Gezien de maatschappelijke onrust die de laatste maanden is ontstaan over ongepast gedrag, met name op de werkvloer, kan worden geconcludeerd dat de mogelijke blootstelling van kinderen aan een striptease, niet te rijmen valt met het laten kennis maken met algemeen aanvaarde waarden en normen.’

Steunbetuigingen ouders

Op een informatieavond voor ouders over het voorval kwamen van de 500 genodigden slechts acht ouders opdagen. Het geeft volgens Bais aan dat ouders de ophef niet begrijpen. ‘We hebben vele steunbetuigingen ontvangen’, zegt Bais.

Bron: De Telegraaf

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.