Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderdagverblijf in het nauw door conflict Belastingdienst

Kinderdagverblijf 't Voortvarend Scheepje is in de problemen gekomen door een conflict met de Belastingdienst. Deze beweert nog 1,5 miljoen euro tegoed te hebben van de kinderopvangorganisatie in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat, omdat zij in 2007 en 2008 geen belastingaangifte hebben gedaan. De toeslagen van klanten van de locatie zijn bevroren en zelfs de inboedel is, in opdracht van de Belastingdienst, geveild op een executieveiling. Bij 't Voortvarend Scheepje begrijpen ze er helemaal niets van.
Kinderdagverblijf in het nauw door conflict Belastingdienst
Foto: ANP

’t Voortvarend Scheepje heeft alleen problemen op de locatie in Ooltgensplaat. In Oude-Tonge, Dirksland, Stellendam, Nieuwe-Tonge, Den Bommel en Achthuizen en in Rotterdam draaien de dagopvanglocaties en bso’s gewoon door. De eigenaar van de opvanglocatie ontkent dat er geen aangifte is gedaan in 2007 en 2008.

Veiling inboedel

Ondertussen zijn de kinderen, medewerkers en ouders in Ooltgensplaat flink in de problemen gekomen. De toeslagen van ouders zijn bevroren en de inboedel is door de Belastingdienst verkocht via een executie-veiling. Op 14 mei werden bedjes, boxen, commodes en ander meubilair verkocht. De locatie regelde daarop vervangende inventaris via de overkoepelende organisatie, waardoor ze toch snel weer open konden gaan.

Panden verkopen

De ouders van de locatie zijn ingelicht over de stand van zaken. Tot nu toe blijven zij welkom op de locatie, maar de vraag is voor hoe lang en wanneer zij weer toegang krijgen tot de kinderopvangtoeslag. Angela van Hetten, de directeur van de organisatie overweegt om de panden en het overige bezit van een aantal locaties op Goeree-Overflakkee af te stoten en alleen de locatie in Rotterdam open te houden om toch de anderhalf miljoen euro schuld af te lossen.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.