Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf Amsterdam dicht: ouder besmet met coronavirus

Een kinderdagverblijf van CompaNanny in Amsterdam is dicht, nadat bekend werd dat een van de ouders van de kinderen besmet is met het coronavirus. De opvang blijft de komende twee weken gesloten.
De vrouw uit Diemen die is besmet met het coronavirus, werkt in het AMC. Foto: ANP

Het gaat om de locatie aan de Atlas Arena in Amsterdam-Zuidoost, waarop rond de honderd kinderen zitten. Het gaat om ongeveer honderd kinderen. Zij worden de komende weken niet ergens anders opgevangen.

De andere kinderdagverblijven van CompaNanny blijven wel gewoon open, omdat daar geen aanwijzingen zijn van besmettingen met het coronavirus. Vanaf het moment dat de besmette vrouw uit Italië terugkwam, zijn er geen begeleiders uitgewisseld tussen de verschillende locaties, aldus Hart van Nederland.

Ziekteverschijnselen

Het is niet bekend of het kind van de ouder zelf ook besmet is met het virus, meldt ANP, maar uit een mail van het kinderdagverblijf aan ouders blijkt dat het kind van de ouder ook ziekteverschijnselen vertoont, meldt nu.nl. De kinderen worden inmiddels getest.

Twee weken dicht

Een woordvoerder van de organisatie denkt dat de locatie zeker twee weken dichtblijft. Dat is nodig voor de duur van de incubatietijd. Niemand van de kinderen en de medewerkers van de vestiging Atlas Arena vertoont ziekteverschijnselen, volgens het ANP.

Tips RIVM

Wat kun je doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? Het RIVM geeft het volgende advies:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Bekijk alle vragen & antwoorden over het coronavirus op de website van het RIVM. Klik hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.