Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinder Service Hotels ontwikkelt leerwerkplaats voor studenten

Kinderopvangorganisatie Kinder Service Hotels (KSH) gaat in Rotterdam samenwerken met een basisschool en het mbo-onderwijs in een leerwerkplaats. Hier kunnen studenten van de mbo-opleidingen pedagogisch werk en Onderwijsassistent proeven van de werkomgeving waarvoor zij worden opgeleid.
iStock

Op de leerwerkplaats werken studenten van het Albeda College in de dagelijkse praktijk met hulp van hun eigen docenten, leerkrachten van Kindcentrum de Stelberg en pedagogisch medewerkers van de KSH. De studenten ondersteunen bij verschillende activiteiten zoals leesprojecten, de Kinderboekenweek, Koningsspelen, ze helpen met opruimen en schoonhouden van de lokalen en assisteren tijdens de tussenschoolse, buitenschoolse en dagopvang.

In dienst treden

Het gaat om in totaal 24 studenten die naast hun reguliere lessen één dag per week actief zijn in de leerwerkplaats. Voor KSH, het basisonderwijs en het Albeda College is de toegevoegde waarde dat intern toekomstige collega’s kunnen worden opgeleid en getraind. Na de opleiding is het eventueel mogelijk om in dienst te treden bij basisschool De Stelberg of KSH Kinderopvang. Ook zijn er doorgroei kansen richting een hbo-studie in de richting van onderwijs en/of kinderopvang.


Kinderopvangorganisatie Bink kinderopvang start 21 september met een eigen mbo 3-opleiding tot pedagogisch medewerker. Studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast 16 tot 25 uur op een van de kinderdagverblijven of bso-vestigingen van Bink in Hilversum of Soest. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.