Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

KIK ziet niets in uitzondering vierogenprincipe

KIK, de vereniging waarin twaalf grote kinderopvangorganisaties zijn verenigd, uit kritiek op de uitzonderingspositie die minister Kamp maakt op het vierogeprincipe voor kleine kinderopvangorganisaties. Groepen met zes kinderen of minder hoeven wat betreft Kamp niet te zorgen voor minimaal vier ogen op de groep. KIK vraagt zich af waarom de minister hiertoe heeft besloten en schreef hem een brief.

Oneigenlijke concurrentie
Volgens de leden van KIK kan er op een klein kinderdagverblijf net zo goed iets misgaan als op een grote groep. Bovendien leidt de uitzonderingspositie tot oneigenlijke concurrentie. De KIK-leden doen een beroep op BOinK (Belangenvereniging voor ouders) en de Brancheorganisatie Kinderopvang om uit te zoeken of deze uitzonderingsregel teniet kan worden gedaan. De organisaties vragen zich af hoe de regel wordt toegepast als er aan het einde van de dag op een groter kindercentrum nog maar zes of minder kinderen aanwezig zijn. Geldt de uitzondering op het vierogenprincipe dan ook?

Kwaliteitsagenda Kinderopvang
Minister Kamp heeft de branchepartijen gevraagd mee te denken hoe het vierogenprincipe in de kinderopvang gewaarborgd en uitgevoerd kan worden. In de Kwaliteitsagenda Kinderopvang die hij onlangs presenteerde, maakt hij een uitzondering voor groepen tot zes kinderen. KIK geeft in haar brief aan graag mee te willen denken over de formulering van de beroepskracht-kindratio in het Convenant kwaliteit kinderopvang.

Leden KIK
Bij KIK (Kwaliteit in Kinderopvang) zijn aangesloten: 2Samen, DAK, Kanteel, Kinderopvang Humanitas, KinderRijk, Kinderstad, Stichting Kineropvang Alphen aan den Rijn, Stichting Kinderopvang Stad Groningen, Spring, Stichting Kinderopvang Hilversum, Surplus en Tinteltuin.

Bron: KIK (Kwaliteit in Kinderopvang)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.