Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kids First COP groep neemt failliet Sisa over

Kinderopvangorganisatie Kids First COP groep neemt per 1 juni 2016 het failliete Sisa Kinderopvang over. Hierdoor blijft een groot deel van de Sisa-locaties open.
1. Sisa Kinderopvang overgenomen
Sisa werd vorige week dinsdag officieel failliet verklaard. - Foto: ANP

Kids First Cop groep streeft ernaar om zoveel mogelijk vaste, vertrouwde medewerkers mee te nemen, zodat kinderen en ouders geen hinder ervaren van de overname. Om de continuïteit verder te waarborgen zal Kids First COP groep vanuit haar eigen pedagogisch beleid zoveel mogelijk aansluiten bij de visie en uitgangspunten van Sisa, en blijven de huidige openingstijden gehanteerd.

Meer dan 70 locaties

Sisa Kinderopvang is actief in 11 gemeenten in Friesland, met meer dan 70 kinderdagverblijven, bso’s en peuterspeelzalen. Er werken bijna 400 mensen. Daarnaast heeft de organisatie een gastouderbureau, waar 240 gastouders aan verbonden zijn. Ook het gastouderbureau wordt overgenomen door Kids First COP groep.

Faillissement

Sisa draaide sinds 2012 met verlies en werd vorige week dinsdag officieel failliet verklaard. De organisatie kampte onder andere met hoge kosten voor huisvesting. Medio vorig jaar werden 47 peuterspeelzalen overgenomen van Stichting Welzijn Middelsee, maar dat viel minder gunstig uit dan gehoopt. De organisatie kreeg te maken met hoge servicekosten van een aantal huurpanden, waarop niet was gerekend.

Eind vorig jaar ging in Friesland ook Timpaan Kindercentra failliet. Dit werd onder andere veroorzaakt door de krimp en leegloop in Groningen en Friesland, en een lager aantal geboorten. Lees meer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.