Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herindeling locaties van Kern Kinderopvang Randstad

Alle locaties van Kern Kinderopvang Randstad krijgen een nieuwe eigenaar. Zo krijgt Triodus er dertien locaties bij. Het gaat om een interne verschuiving binnen de SWKGroep. De verschuiving heeft een geografische aanleiding.
1Kern.jpg
Voor werknemers van Kern Kinderopvang verandert er voorlopig niks. - Foto: iStock

Dit maakt Kern Kinderopvang bekend op haar website. ‘De reden van de verandering is dat de locaties van Kern Kinderopvang Randstad te ver uit elkaar liggen. Daarom hebben we besloten om ze bij andere kinderopvanglocaties van SWKGroep onder te brengen’, aldus een woordvoerder op Omroep West.  Kern bestaat daarmee alleen nog met locaties in Zoetermeer.

Verdeling locaties

Kinderopvang BijDeHand in de gemeente Lansingerland krijgt er drie Kern-groepen bij, IJsselkids in Zuidplas krijgt er zeven groepen bij en in de gemeente Krimpenerwaard nog eens zeven. Triodus krijgt de meeste nieuwe Kern-locaties: in totaal dertien. Verder gaan er 8 groepen naar KOKO Kinderopvang. Kern Kinderopvang Zoetermeer krijgt er in Alphen aan de Rijn nog eens drie groepen bij.

Contracten

Voor de werknemers verandert er voorlopig niks. De contracten worden een-op-een overgenomen. Ook de tarieven en openingstijden van de opvang blijven gelijk in 2017. Omroep West meldt dat een medewerker van SWK nog niks kon zeggen over eventuele veranderingen op de langere termijn.

In 2014 ging kinderopvangorganisatie Triodus nog failliet. 80 procent van de medewerkers werd toen overgenomen door de SWKGroep. Lees hier hoe dat toen ging

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.