Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kerkrade eert het jonge kind

Marianne Velsink
In allerlei kinderopvangorganisaties staat het jonge kind de komende week centraal. Ook in Kerkrade bij Kinder Opvang Kerkrade (KOK).
Jonge Kind KOK.jpg
Foto: Mauritius Images

De Week van het Jonge Kind staat in Kerkrade helemaal in het teken van ‘de wereld’ rondom het jonge kind waarin zij opgroeien. Ouders worden uitgenodigd om mee te doen.

Voeding, muziek en samenwerken

Iedere kinderopvvangorganisatie benadrukt andere aspecten van de wereld van het jonge kind. KOK koos ervoor iedere dag een ander thema rond het jonge kind te kiezen. Op  maandag staan zang, dans en muziek centraal. De dinsdag staat gezonde voeding op het menu. Samenwerken op woensdag helpt kinderen bij hun sociale en persoonlijke ontwikkeling. Donderdag staat in het teken van ‘kunst’. En op vrijdag wordt de week met familie afgesloten. 

De Week van het Jonge Kind is met een congres in Amsterdam gestart. Tot 16 april worden kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen uitgenodigd het jonge kind centraal te stellen. Lees hier wat de gedachte is achter deze themaweek

Van elkaar leren

‘Het is toch heerlijk als je samen met de kinderen en ouders zo’n fantastische week kunt organiseren waar niet alleen kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen maar ook ouders en pedagogisch medewerkers van elkaar kunnen leren’, aldus Ramona Krijthe locatiemanager Kinder Opvang Kerkrade.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.