Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kritische Kamervragen over uitstel toelating stint

D66-Kamerlid Rutger Schonis heeft Kamervragen gesteld aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over het uitstel van de toelating van de nieuwe stint. Voor de sector én de fabrikant was het uitstel een flinke domper. Ook Schonis is erg kritisch op het besluit van Van Nieuwenhuizen.
Beeld via Stintum

Schonis stelt zijn Kamervragen naar aanleiding van het artikel ‘Kinderopvang boos over uitstel nieuwe Stint‘.

Hij stelt erg kritische vragen, zoals:

  • Hoe verklaart u dat de aanvraag van de fabrikant al sinds oktober 2019 bij het ministerie ter beoordeling voorligt en tien maanden later nog steeds geen besluit is genomen over de toelating van het voertuig?
  • Begrijpt u de oproep van de kinderdagverblijven om een spoedige beoorde- ling van de bso-bus?
  • Wat is uw reactie richting de kinderdagverblijven?

Alternatieve vervoersmiddelen

Ook vraagt hij of de alternatieve vervoersmiddelen die de kinderopvang nu moet gebruiken dezelfde veiligheidsbeoordeling doorlopen hebben als de Bso Bus (naam van de nieuwe stint).

  • Herkent u de opmerking van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) dat de huidige alternatieven voor het vervoer van kinderen, zoals de elektrische bakfiets, onveiliger zijn dan de stint? Zo ja, deelt u deze mening? Zo nee, waarom niet?

Schooljaar 2020/2021

Schonis stelt de vraag die al een tijd boven de hele kinderopvangsector hangt:

  • Acht u het realistisch dat de bso-bus voor het nieuwe schooljaar 2020/2021 op de weg toegelaten kan worden? Zo nee, welke datum acht u dan wel haalbaar?

Bekijk alle Kamervragen die D66-Kamerlid Schoner heeft gesteld >>

Het is afwachten op de reactie van Van Nieuwenhuizen. Zodra er meer informatie beschikbaar is, maken wij dat bekend op Kinderopvangtotaal.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.