Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JongensTalent is live

JongensTalent is live

De website van het informatiecentrum JongensTalent is live. JongensTalent richt zich op de verschillen tussen jongens en meisjes en bundelt praktijkonderzoek, wetenschap en beleid. Directe aanleiding tot de oprichting is het lager presteren van jongens in het onderwijs en daarmee het verlies van veel talent.

Conferentie
Naast de website met veel achtergrondinformatie, een vraagbaak voor scholen, instellingen en ouders en workshops en lezingen, organiseert JongensTalent één keer per jaar een conferentie. Tijdens deze conferentie komen nieuwe onderzoeken, experimenten en inzichten over jongens aan bod. Het is nog niet bekend wanneer de eerste conferentie plaatsvindt.

Onderzoek
Onderwijsbureau APS voert in opdracht van het Ministerie van Onderwijs onderzoek uit op een aantal scholen onder de noemer ‘Jongens aan de slag’. Op deze scholen werkt een aantal docenten met een specifieke aanpak voor jongens. De resultaten zijn in de loop van lopend schooljaar beschikbaar voor scholen die met dit thema aan het werk willen.

Bekijk meer op jongenstalent.nl

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.