Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JGZ en GGD maken laagdrempelige opvoedfilmpjes

Frida Noordzij
Betrouwbare filmpjes over opvoeden, die je altijd online kunt raadplegen. Dat is het doel van acht JGZ- en GGD-instellingen die samen de handen ineen slaan om veelgestelde opvoedvragen te beantwoorden in laagdrempelige video’s.
iStock

Inmiddels staan de eerste vijf filmpjes online, met onderwerpen als ‘peuter stimuleren’ en ‘grenzen stellen’. De filmpjes zijn bedoeld voor ouders, maar de tips zijn ook bruikbaar voor medewerkers in de kinderopvang en andere professionals die met kinderen werken.

Opvoedvragen

De filmpjes, gebaseerd op de kennis van de jeugdgezondheidszorg, gaan over onderwerpen waar ouders of professionals de meeste vragen over hebben, zoals pesten, brutaal gedrag en gezond leve. Op een laagdrempelige manier wordt informatie gegeven, die weer gedeeld kan worden met andere geïnteresseerden.

JGZ en GGD

De video’s worden gemaakt op initiatief van Stichting Opvoeden.nl, JGZ Kennemerland, GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek Waterland, CJG Rijnmond, GGD regio Utrecht, GGD Amsterdam en GGD Groningen.

Klik hier om de filmpjes te bekijken en voor meer informatie over het project >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.