Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Is er een hoge werkdruk in de kinderopvang? Fijn toch!

Je hoort het overal: de werkdruk in de kinderopvang is ontzettend hoog. Werkdruk heeft vaak een vervelende lading, maar is dat nodig? Kan werkdruk niet ook positief zijn? Lobke Mentrop is trainer en adviseur bij ‘De Goede Praktijk’ en vindt niet dat werkdruk per se iets negatiefs is. ‘Sterker nog: “de werkdruk” bestaat eigenlijk niet.’
ruim-helft-57-kinderopvangmedewerkers-vindt-werkdruk-te-hoog
Foto: Krakenimages.com / stock.adobe.com

Hoe

Registreren

2 REACTIES

 1. Helaas er mag weer niet worden gesproken over de hoge werkdruk. Dan wordt er gesproken over projectie. Waarom worden mensen niet serieus genomen. De verhoogde eisen waaraan kinderopvang moet voldoen, de leidsters die dit op de werkvloer moeten verwezenlijken, het te kort aan leidsters, leidsters die denken door alles te ontkennen dat het er dan niet is, onderlinge strijd om de kinderen, het plaatje naar buiten is belangrijker aan het worden, niet dat de kinderen daar gelukkiger worden.
  Ik was blij dat de tijd dat je bij openen en sluiten langer met een collega op de groep stond. Helaas wordt het dan weer ingevuld dat er dan nog meer moet. Een extra maaltijd. Schoonmaak,taken verzwaring. Om maar een voorbeeld te noemen.
  En krijgen leidster zoals ik die al een tijdje mee gaan te horen maar jullie ook duur!
  Op deze manier verdwijnen er ook uit de kinderopvang steeds meer toe gewijde leidsters. De pedagogische visie “Luisteren naar kinderen” van Thomas Gordon zou ook ook eens moeten worden luisteren naar oprecht toe gewijde leidsters.

 2. Lees alle reacties
 3. Lobke, loop eens een dagje mee op de groep in de kinderopvang en deel ter plekke je tips, momenten van ontspanning, stilstaan , een massage en de vele momenten die de pedagogisch professional kan inplannen voor zichzelf….

  Of neem een kijkje op de facebookpagina, CAO kinderopvang, lees de verhalen en wees welkom in de wereld van de constante verdediging te mogen en kunnen werken, gewoon volgens de regels…..totaal geen last van werkdruk of stress, gewoon even je momentje prikken, toch?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.