Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Internetconsultatie ‘wijziging koppeling gewerkte uren’ in toeslagjaar 2020

Om te voorkomen dat ouders de compensatie voor de coronacrisis mislopen, ligt er een voorstel voor de wijziging van het Besluit Kinderopvangtoeslag 2020 ter consultatie. In dit besluit wordt over het toeslagjaar 2020 de koppeling gewerkte uren losgelaten om zo naheffingen te voorkomen.
Pixabay

Dat meldt de BMK.

Ouders die dit jaar minder hebben kunnen werken, bijvoorbeeld als gevolg van gedwongen sluiting van sectoren, blijven hiermee recht houden op volledige kinderopvangtoeslag. De overheid vroeg ouders de facturen van de kinderopvang te blijven betalen met de belofte dat zij gecompenseerd zouden worden.

Kinderopvangtoeslag werkt echter op basis van voorschotten en bij de narekening wordt gekeken naar een heel jaar. Als daarbij blijkt dat er minder gewerkt is dan opgegeven en daarmee de grens voor toeslaggerechtigde uren onder de aangevraagde uren ligt, volgt normaliter een naheffing.

De wijziging is bedoeld om te voorkomen dat ouders de ontvangen compensatie terug moeten betalen omdat zij minder hebben kunnen werken. In plaats van de rekenregel van 140% gewerkte uren voor dagopvang en 70% gewerkte uren voor bso, geldt alleen de maximale grens van 230 gewerkte uren per maand.

De consultatie staat open voor reacties tot 28 september 2020.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.