Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas ziet af van overname peuterspeelzalen

Humanitas ziet af van overname peuterspeelzalen

Juist in een tijd dat de gemeente Heerlen integrale kindercentra wil opzetten, ziet Kinderopvang Humanitas af van overname van de peuterspeelzalen in deze gemeente. De risico’s zijn te groot in deze tijden van landelijke bezuinigingen in de kinderopvangsector. Ook de krimp in de regio Heerlen draagt eraan bij dat Kinderopvangroganisatie Humanitas de overname niet aandurft.

Meer integrale kindercentra
Het gaat om 21 peuterspeelzalen van Stichting PeuterspeelzaalWerk Heerlen. De overname zou voldoende spreiding van peuterspeelzalen in Heerlen, ook voor de toekomst, moeten garanderen. Bovendien ziet Heerlen deze centra als ideale plek voor voorschoolse educatie. In september 2009 besloot het college intergrale kindercentra voor kinderen van 0-4 jaar te ontwikkelen. Kinderopvang Humanitas werd gezien als de gedoodverfde kandidaat om dit uit te voeren.

Optelsom
Nu de landelijke kinderopvangorganisatie van de overname afziet, gaat het college op zoek naar een andere oplossing. Dat de gemeente Heerlen meedoet aan het experiment voor peuteronderwijs, heeft ook een rol gespeeld in de afwijzing van Kinderopvang Humanitas. Minder geld, krimp in de regio en meer peuters naar het onderwijs; die optelsom heeft de beslissing van Kinderopvang Humanitas beïnvloed.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.