Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Huis Robert M. onterecht doorzocht’

Huis

De politie had het huis van Robert M. niet mogen doorzoeken. Daaraan voorafgaand zijn namelijk niet de juiste regels gevolgd en hiervoor had dus geen toestemming mogen worden verleend. Het gevolg is dan ook dat de toen gevonden gegevensdragers met de door M. gemaakte kinderporno niet als bewijs mogen worden gebruikt.

Onrechtmatig
Dat betoogde M.’s advocaat Tjalling van der Goot maandag voor de rechtbank in Amsterdam. ‘De doorzoeking was onrechtmatig en het bewijsmateriaal dat dat is verkregen is onrechtmatig.’ De door M. gemaakte beelden vormen een van de belangrijkste bewijsmiddelen in het proces tegen hem.

Opsporing Verzocht
Van der Goot stelde dat de doorzoeking niet had mogen plaatsvinden omdat er op dat moment onvoldoende aanleiding was voor een redelijk vermoeden dat M. schuldig was aan kindermisbruik. De enige reden daarvoor was volgens hem dat een moeder van een slachtoffertjes wiens foto was getoond in Opsporing Verzocht M. had genoemd. ‘Het ijs was te dun’, aldus de raadsman.

Lees meer in het Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.