Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderden bso’s bakken cupcakes voor goede doel

Het is bijna herfstvakantie en dat betekent voor kinderen op honderden bso’s dat zij flink de handen uit de mouwen steken tijdens ‘Aan de Bakdag’ van SOS Kinderdorpen. Ruim 600 bso’s gaan cupcakes bakken om geld in te zamelen voor kinderen in Kenia.
Kleurplaat van Aan de Bakdag.

Vorig jaar kwamen ruim 12.000 kinderen in actie tijdens deze bakdag en dat worden er dit jaar misschien nog meer. Op het moment van schrijven hebben 684 buiten schoolse opvanglocaties zich al ingeschreven voor de Aan de Bakdag op donderdag 25 oktober.

Deelnemer

Een van de deelnemers is bso Dol-Gelukkig in Wassenaar van Dol-Fijn Kinderopvang. Met zestien kinderen gaan pedagogisch medewerkers Wendy en Sandra een de slag om de lekkerste en mooiste cupcakes te maken voor het goede doel. ‘Dat is de belangrijkste reden waarom we meedoen: we willen ons steentje bijdragen door geld op te halen voor kinderen in Meru, Kenia. Daarnaast is het ontzettend leuk om samen te bakken’, vertelt Sandra.

Doneerbedrag

Op de website van de actiedag is de bso inmiddels koploper wat betreft het doneerbedrag: de teller staat op ruim 400 euro. Er is geen eindbedrag. Wendy: ‘We gaan voor het maximale. We hebben geen idee hoe het zal lopen, maar de eerste honderd cupcakes zijn al besteld.’ De bso heeft samen met de kinderen een doneerdoos gemaakt, waar ouders geld in kunnen doen. Ook hebben ze de actie onder de aandacht gebracht op hun Facebookpagina, via een appje aan ouders en hangen er posters op de groep.

Vijftig kinderen

Ook vijftig kinderen van BSO camminghalaan 27h in Bunnik van Partou doen mee aan de bakdag. ‘Alle ouders hebben via Facebook, het kinderportaal en het vakantieprogramma gelezen dat wij gaan bakken tijdens de bakdag voor SOS Kinderdorpen’, vertelt pm’er Mariëlle Gruters. ‘Op de groep van de oudste kinderen gaan we een kraampje bouwen, met mooie versiering en posters voor de actie. In de kraam komt ook een donatiebox, zodat ouders de cakejes kunnen kopen en tegelijk een losse donatie kunnen doen. We vinden het belangrijk om de kinderen te leren dat niet iedereen het in de wereld zo goed heeft als wij.’ De cakejes worden voor € 1,50 per stuk verkocht.

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen hoopt met de landelijke actie € 33.000,- op te halen voor het kinderdorp Meru in Kenia. Partner Dr. Oetker verdubbelt de opbrengst (tot max. € 35.000,-).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.