Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe gaat het nu verder met de noodopvang?

De noodopvang blijft ook na 11 mei zonder kosten beschikbaar voor kinderen met ten minste één ouder in een cruciaal beroep. Dat geldt in principe ook voor kinderen in een onveilige thuissituatie.

De noodopvang wordt ook na 11 mei geboden als ouders in een cruciaal beroep moeten werken buiten de schooltijden/bso of kdv-uren die zij regulier afnemen of als de ouder opvang nodig heeft buiten de reguliere openingstijden. Tijdens schooltijden is de noodopvang ingericht op school, buiten schooltijden op de bso.

Kwetsbare kinderen

De noodopvang blijft ook gelden voor kwetsbare kinderen en in kinderen in onveilige thuissituaties. Het gaat dan wel om ouders die een contract met een kinderopvangorganisatie hebben.

Voor de betreffende kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, geldt de huidige systematiek van noodopvang voor de dagen dat zij niet zijn ingedeeld om naar school en aansluitend naar de bso te gaan. De noodopvang is voor deze ouders zonder kosten.

Financiering

De financiering van de noodopvang is belegd bij de gemeenten. Het Rijk heeft hiervoor middelen gereserveerd. Als een locatie extra groepen of personeel moet inzetten, dan moet overlegd worden met de gemeente over een passende oplossing.

De extra noodopvang die de ouders afnemen wordt zo min mogelijk in rekening gebracht. Als er wel meerkosten gemaakt worden, wordt dit eerst worden afgestemd met de gemeente.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.