Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Combi van basisschool en bso: lange dagen waarin spelen en leren worden afgewisseld

Op een basisschool in Kessel-Eik wordt geëxperimenteerd met een nieuw onderwijsconcept. Vanaf schooljaar 2024/2025 zullen het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang gecombineerd worden. KinderopvangTotaal sprak met Rudie Peeters van Hoera Kindercentra, samen met Stichting Prisma, een van de initiatiefnemers.
School kapstok jassen
Beeld: iStock

Het

Registreren

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Maar hoe verdeel je het personeel op een dag? Zet je sommige pedagogisch medewerkers halverwege de dag in als onderwijsassistent of zie je maar wanneer spel en onderwijs ingezet wordt op een dag?

  Ik ben heel benieuwd naar zo’n dag planning. En duurt dan zo’n dag echt voor elk kind tot 16.30?

  • Lees alle reacties
  • De vragen van bovenstaande reageerder komen bij mij ook op. Plus de vraag: je verplicht de werkende ouders, ondanks hun werkelijke opvangbehoefte, om kinderopvangtoeslag aan te vragen voor 4 dagen. Daar zit een eigen bijdrage aan vast die je dus deze ouders verplicht oplegt om feitelijk voor iedereen te betalen. Ik vraag me af hoe dat ontvangen wordt.

   • Lees alle reacties
   • Nog even een aanvulling op die eerste vraag ook van mijn medereageerder: bso vraagt meer pmers dan onderwijs. Nu weet ik niet hoe de klassenindeling op deze school is maar voor het bso deel (door de de dag heen?) heb je voor 43 kinderen 4 pm-ers nodig. Ik ben toch erg benieuwd hoe dat vormgegeven is. Wellicht dragen de leerkrachten daar een deel in bij? Kortom: erg nieuwsgierig naar de uitvoering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.