Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Handige Q&A over de wet IKK

Het ministerie van Sociale Zaken heeft een nieuwsupdate gegeven van de stand van zaken van de wet IKK. Daarin staat een handige Q&A, twee filmpjes over de eisen die vanaf 2019 en 2023 ingaan en een terugblik van de informatiebijeenkomsten.

Op de pagina veelgestelde vragen en antwoorden staat nu de vraag centraal of een pedagogisch coach meegeteld mag worden met de bkr. Het antwoord is ‘ja’, maar zij tellen alleen mee als ze coachen tijdens de reguliere werkzaamheden van een pedagogisch medewerker. De pedagogisch coach telt dus niet mee in de bkr als hij of zij alleen coacht vanuit een observerende rol en natuurlijk ook niet als de coaching buiten de groep plaatsvindt.

Vraag & Antwoord

Zo staan er veel meer handige vragen en antwoorden in het overzicht op de website veranderingenkinderopvang.nl. Is het gebruikmaken van de risico-monitor bijvoorbeeld verplicht? Is een BHV-diploma geschikt als EHBO-diploma? En voor welke situaties moet er eigenlijk een achterwachtregeling in het beleidsplan staan?

Informatiebijeenkomsten

De afgelopen weken vonden er verschillende informatiebijeenkomsten plaats in het land rond IKK. Verschillende sprekers vertelden over de bkr-regeling, het nieuwe toezicht en de opleidingseisen rond de pedagogisch medewerker en pedagogisch beleidsmedewerker. Verder gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over enkele stellingen. Deze presentatie is terug te kijken en levert nog wel wat aardige inzichten op. Bijvoorbeeld dat er in de drieuursregeling geen pauzes hoeven worden aangegeven en wat de exacte berekening is van de 50 uur inzet van de pedagogisch coach. Bekijk hier alle lezingen van de informatiebijeenkomsten

Bekijk hier twee nieuwe video’s voor uitleg en praktische tips van andere kinderopvangorganisaties voor regels die nog ingaan.


Wat gaat de bkr-maatregel voor baby’s ondernemers extra kosten? Twee onderzoek laten tot dusverre een uiteenlopend kosteneffect zien. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) laat weten vooralsnog uit te gaan van de uitkomsten van het SEO-onderzoek in plaats van die van Buitenhek. Maar waarom doet zij dat? Lees meer


 

1 REACTIE

 1. Ongelooflijk
  Dat hierover abstract wordt nagedacht.
  En dat jullie bobo’s
  Geen moeite doen om causale verbanden te LEREN zien.
  Waarom zo moeilijk en ingewikkeld en
  Nog ingewikkeldelder en vernuftige formulieren te ontwikkelen. Ongelooflijk.
  Welke belangen dienen wie wanneer..?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.