Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse Brede school met nieuwe aanpak

Haagse Brede school met nieuwe aanpak

Een nieuwe aanpak met een ouderwets tintje: In een nieuwe brede school in een krachtwijk in Den Haag presenteert de directeur van basisschool Comenius in Transvaal een andere aanpak. ‘Het is het einde van de excuuscultuur’ zegt directeur Michael Krul.

Huisbezoek
Op de school is één van de docenten helemaal vrijgemaakt om achter de voordeur van de kinderen te komen en ouders bij de school te betrekken. De ouders van alle nieuwe kinderen worden standaard bezocht en tijdens dit gesprek vertelt de docent wat de brede school voor de kinderen doet en wat er wordt terugverwacht van ouders.

Nederlandse les
In de brede school zijn ook faciliteiten voor ouders. Moeders krijgen er Nederlandse les. Krul: ‘Geen excuus dat ze thuis op kleine kinderen moeten passen, want wij zorgen voor kinderopvang. Dit wordt gefinancierd uit de schoolpot. We vinden het noodzakelijk om greep te krijgen op de leefomgeving van de kinderen.’ Scholen in de New Yorkse wijken Bronx en Harlem waren een inspiratiebron om op deze manier te gaan werken. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven is enthousiast: ‘Je kunt de lat voor kinderen niet hoog genoeg leggen. Het is ook goed als een schoolteam consequent laat zien zo gaan we met elkaar om . Ik wil niet meer horen wat leerlingen niet kunnen, maar zien wat wel kan.’

Bron: denhaagwijkaanpak/ Bredeschool.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.