Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote ontslagronde bij Korein

Driehonderd medewerkers van de Eindhovense kinderopvangorganisatie Korein gaan hun baan verliezen. Dit vermeldt het Eindhovens Dagblad. De grote ontslagronde is onvermijdelijk vanwege de aanhoudende vraaguitval. Alle lagen van de organisatie worden getroffen.
Grote ontslagronde bij Korein
Foto: ANP Photo

De ontslagen vallen zowel bij de dagopvang, de bso, als bij shares services, een ict-tak van Korein die zijn producten en expertise niet alleen voor Korein ontwikkelt, maar ook deelt met andere kinderopvangorganisaties. Voorzitter van de Raad van Bestuur Peter Notten zegt in het Eindhovens Dagblad: ‘Op het bureau gaat het om 33 procent van de banen. In de kinderopvang zelf om 18 procent, maar een groot deel van de klappen daar valt bij leidinggevende functies.’

Week van de waarheid
Het effect op het aantal locaties van Korein is minder groot: 10 van de 120 opvanglocaties moeten dicht. Medewerkers van de te sluiten locaties zijn al eerder op de hoogte gebracht. Voor de andere medewerkers van Korein wordt het de week van de waarheid. Woensdag horen ze of ze hun baan behouden of niet.  Volgens een artikel in de Volkskrant verdwijnen er dit jaar in totaal 8000 banen in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.