Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot verschil in aanpak kindermishandeling

Groot verschil in aanpak kindermishandeling

Gemeenten hebben geen eenduidig beleid over de aanpak van kindermishandeling. In vergelijkbare gemeenten en wijken loopt het aantal meldingen van mogelijke mishandelingen sterk uiteen. Dat blijkt uit de dinsdag verschenen rapportage Kinderen in Tel. Daarin zijn de gegevens verzameld van alle meldingen die tussen 2003 en 2009 zijn binnengekomen bij een Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK).

Meer meldingen
Uit de rapportage blijkt dat veel is geïnvesteerd in een hogere instroom van meldingen, maar de doorstroom naar hulpverlening moet nog verbeterd worden. Ieder jaar worden er meer gevallen van kindermishandeling gemeld. In 2009 kwamen er 28.000 meldingen binnen, in 2003 waren dat er 10.000. Er zijn grote verschillen per gemeente tussen het aantal meldingen en de aanpak ervan. Zo liggen de 25 gemeenten met de meeste meldingen allemaal in Zuid-Holland en Friesland.

Zuid-Holland
Bovenaan staat Dordrecht met de meeste meldingen, gevolgd door Zwijndrecht en Sliedrecht. De Limburgse gemeentes Mook en Middelaar en Simpelveld staan onderaan met de minste meldingen. In een vervolgonderzoek moet bekeken worden waarom de ene gemeente meer meldingen binnenkrijgt dan de andere.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.