Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot onderzoek naar werkdruk in de kinderopvang

Tienduizend pedagogisch medewerkers en tweeduizend werkgevers kunnen vanaf 17 maart een uitnodiging verwachten om deel te nemen aan een vragenlijst over werkdruk en flexibiliteit. Dit meldt FCB.
Werkdruk-onderzoek.jpg
Hoe is het gesteld met de werkdruk en flexibiliteit in de kinderopvang? Dit willen cao-partijen graag weten. - Foto: Olivier Ribardiere / Photodisc

Er is veel veranderd in de kinderopvang. De cao-partijen FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, de Unie en de Brancheorganisatie Kinderopvang zijn benieuwd wat de gevolgen hiervan zijn. Zij hebben FCB gevraagd om een vragenlijst voor te leggen aan werknemers en werkgevers. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor cao-onderhandelingen en eventueel voor aanpassingen van het personeelsbeleid.

Representatieve groep

FCB coördineert het onderzoek dat wordt uitgevoerd door het onafhankelijke bureau De Beleidsonderzoekers. Er is een speciale groep werknemers en werkgevers geselecteerd, die representatief is voor de branche. Het is dus niet mogelijk om zonder uitnodiging mee te doen aan het onderzoek. Werknemers krijgen per post het verzoek om de online vragenlijst in te vullen. In de brief staat de persoonlijke code om deel te nemen. Werkgevers kunnen een telefoontje verwachten van het onderzoeksbureau. Meedoen kost ongeveer 10 minuten tijd.

In 2016 verscheen er nog een enquête van de SP over werkdruk en werkplezier in de kinderopvang. Daaruit bleek dat pm’ers veel van hun werk houden, maar gefrustreerd raken door werkdruk, baanonzekerheid, administratieve rompslomp en wisselend beleid. Lees meer over deze uitkomsten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.