Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks voert actie

GroenLinks voert actie

GroenLinks voerde afgelopen vrijdag in Amsterdam actie tegen de aangekondigde bezuinigingen in de kinderopvang. Tweede Kamerlid Ineke van Gent ging in de stad nog meer handtekeningen binnenhalen voor de actie ‘Handen af van de kinderopvang!‘. De teller stond voor deze actie op 50.000 handtekeningen. De teller staat nu op ruim 58.000 handtekeningen.

Werken is goed voor iedereen
Ineke van Gent hoopt dat de handtekeningen aan het Kabinet laten zien dat bezuinigen op de kinderopvang vertrekkende gevolgen zal hebben. ‘Maar 46% van de vrouwen in Nederland is economisch zelfstandig en dit aantal zal afnemen als de kinderopvang (veel) duurder wordt. GroenLinks wil dat meer vrouwen en mannen aan het werk gaan. Dat is goed voor henzelf, hun kinderen én voor de samenleving.’

Kosten lopen op
GroenLinks schat in dat gezinnen in 2011 naar rato van inkomen tussen de €32 en €91 per maand meer zullen moeten gaan betalen voor kinderopvang, in het geval dat ouders twee kinderen jonger dan 4 jaar 3 dagen per week naar de crèche brengen. In 2012 zullen deze kosten oplopen naar tussen de €54 en €219 euro. Gezinnen met één kind gaan er nog meer op achteruit, omdat de overheidsbijdrage voor meerdere kinderen hoger is. En als ouders hun kind meer dan drie dagen naar de crèche brengen, zijn zij uiteraard nog duurder uit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.