Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis kinderopvang voor solliciterende ouders

Kinderopvang Catalpa komt met een strippenkaart, goed voor zes dagen gratis kinderopvang, speciaal voor ouders die aan het solliciteren zijn. Klanten van de kinderopvang die hun baan kwijtraken, hebben na hun ontslag nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. Sommige organisaties zoals Kinderopvang Humanitas en skon kinderopvang geven ouders na de drie maanden korting op het uurtarief.
Gratis kinderopvang voor solliciterende ouders
Foto: ANP Photo

Ouders kunnen hun kinderen met de Catalpa-strippenkaart 6 keer 1 dag gratis naar de kinderopvang brengen. ‘Wij merken dat de meeste ouders die hun baan verliezen hun kinderen na drie maanden van van de opvang af halen, omdat het zonder de toeslag erg prijzig wordt’, zegt Monique Schumans van Catalpa. Idee achter de strippenkaart is niet alleen de ouders te ontlasten, maar ook de band met het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang te behouden.

Band opgebouwd

‘Het kan heel vervelend zijn voor kinderen als ze van de ene dag op de andere niet meer naar de opvang gaan. Ze hebben toch een band met de andere kinderen en met de pedagogisch medewerkers. Als ze nog af en toe komen, wordt die band in stand gehouden’, aldus Schumans.

Vrije plekken

Ze erkent dat het mes aan twee kanten snijdt: door de ouders de mogelijkheid te geven hun kinderen naar de opvang te brengen als ze werkloos zijn, hoopt ze dat ze eerder besluiten om terug te komen naar de opvang als ze weer werk hebben gevonden. Door de economische crisis hebben veel kinderdagverblijven het moeilijk. Ook Catalpa heeft daar last van. Er zijn dus genoeg plekken ‘vrij’ om opgevuld te worden door kinderen die af en toe een dag komen.

Niet-klanten

Naar eigen zeggen maken veel klanten gebruik van deze mogelijkheid. Het initiatief is in principe alleen voor klanten bedoeld. ‘Maar als een ouder die nog geen klant is aanklopt en echt omhoog zit, is er vaak wel wat te regelen’, aldus Schumans. Catalpa is onderdeel van de Estro Groep, een organisatie waar 600 kinderopvangcentra in Nederland onder vallen. Ook de andere kinderopvangcentra die onder Estro vallen, bieden de strippenkaart aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.