Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Goedkope contracten voor de overheid juist duur

De kinderopvang wordt steeds flexibeler. Ouders kunnen kiezen uit meerdere contractvormen. Toch kunnen de overheidsuitgaven aan kinderopvang volgens de Algemene Rekenkamer met 110 tot 410 miljoen euro lager zijn dan nu het geval is. De commissie voor de Rijksuitgaven stelt minister Asscher Kamervragen over hoe het kan dat goedkope contracten voor ouders duur uitvallen voor de overheid en hoe het kan dat deze contracten nog steeds zoveel worden afgesloten.
Goedkope contracten voor de overheid juist duur
Foto: ANP

Volgens

Registreren

3 REACTIES

  1. Persoonlijk heb ik niets tegen verschillende vormen van opvang. Het is alleen maar een goede ontwikkeling. De klant kiest wat het beste bij hem of haar past. Wat wel steekt is dat onze overheid er enkel en alleen op uit lijkt te zijn om het voor hen zo goedkoop mogelijke manier uit te buiten. Eerst was het paradepaardje de flexopvang. Nu dit begint af te brokkelen lijkt het dat we wederom dreigen te worden opgezadeld met een nieuw hypocriet bedenksel. ‘Shame on you’ Den Haag! We won’t buy it!! Waar draait het nou om??!!!!
    Kinderopvang is een broodnodige investering ! Met name onze overheid is hier bij gebaat. In Noorwegen, Zweden, Engeland, Duitsland en vele andere landen om ons heen zijn ze hiervan doordrongen: ‘’Uiteindelijk levert die investering veel geld op’’!!!
    Overheid: Hou op met nieuwe onzin bedenken!!! Laat de branche een aantal jaar op zijn beloop zoals deze nu is en… investeer.. investeer!!!!!

  2. Lees alle reacties
  3. Inmiddels zijn er ontzettend veel ouders welke ervaren hebben uiteindelijk geconfronteerd te worden met een aanzienlijk hogere netto kostenpost ten tijde v/h afnemen van kostbare flexcontracten.
    Velen van hen zijn dan ook over- of terug gestapt naar het principe om een ‘minder’ flexibel pakket in te kopen. Waardoor het te betalen gemiddelde uurtarief dichtbij de Rijksindexering komt te liggen. Hierdoor zakt de eigen netto bijdrage weer diezelfde 25 tot 40%. Waardoor men over de hele linie gezien weer een stuk voordeliger uit is en veelal meer uren kan afnemen voor minder Eurootjes dan dat het geval was toen men flexuren afnam.
    Dames en heren: onze overheid baalt hiervan als een stekker!! ”Het domme volk is achter ons snode plannetje gekomen’. Alle hens aan dek voor een nieuw spelletje wie is de Mol’’.
    Kortom: we worden gewoon genaaid! Klinkt niet chic: maar het is wel zo.

  4. ”Ook Asscher ziet dat ouders op deze manier vaak langere contracten afsluiten, weliswaar met een gemiddeld lager uurtarief dan in korte contracten, MAAR HET KOST DE OVERHEID VEEL GELD”.
    En om de laatste ‘zin’ gaat het. Onze overheid is hoofdzakelijk maar op 1 ding uit: voor hen moet het zo goedkoop mogelijk!! Nederlandse gedachtegoed in hart en nieren: ‘’voor een appel en een ei op de eerste rang’’.
    Iedereen is voor het karretje gespannen: hard roepen dat alles flexibeler moet en zal. Dat zou o.a. een stuk goedkoper zijn voor u als ouder. Gevolg: ouders betalen aanzienlijk meer omdat flex uurtarieven nu eenmaal 25 tot 40%(!) (jawel u leest het goed!) hoger liggen dan de Rijksindexering (wat ook compleet logisch is gezien de dure kostenstructuur die organisaties is opgelegd door onze overheid) u raadt het al: de lachende 3e is onze overheid! Zij hoeven immers minder af te rekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.