Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geheime Tuin wil de grootste antroposofische kinderopvang van Nederland worden

Kinderopvangorganisatie De Geheime Tuin is na de overname van vier locaties de grootste opvangorganisatie op deze grondslag in de regio Utrecht. Maar de ambities reiken verder.

Mirte Madelief van Zundert, eigenaar van De Geheime Tuin, begon 14 jaar geleden als gastouder, en werd daarna al snel eigenaar van haar eerste kinderdagverblijf in Zeist. Inmiddels heeft de kinderopvangorganisatie ook locaties in Driebergen en Doorn en sinds 1 april ook in De Bilt, Groenekan en Utrecht.

Van Zundert wil uiteindelijk de grootste organisatie voor antroposofische kinderopvang in Nederland opzetten, maar ook een kenniscentrum bieden voor ouders en collega’s en mensen opleiden in de antroposofische pedagogiek. Zo stond ze in 2017 aan de wieg van de School voor Antroposofische Kinderopvang. Pedagogisch medewerkers kunnen zich hier op mbo-niveau laten opleiden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang met kennis van de antroposofische visie en pedagogiek.

Natuurlijke materialen

De antroposofische kinderopvang wil zich van de reguliere opvang onderscheiden door een warme en huiselijke sfeer.  Er wordt gespeeld en geknutseld met natuurlijke materialen. De pedagogisch medewerkers en kinderen bakken samen brood, zorgen voor de moestuin en gaan iedere dag naar buiten.

Net als op de Vrije School wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van ambachtelijke vaardigheden. Het vieren van jaarfeesten die verbonden zijn met de seizoenen is ook een belangrijk onderdeel van het ritme van de dag, de week en het jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.