Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geef je op: nieuwe kennisgroep voor pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches

Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang start in 2022 een kennisgroep speciaal voor pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches. In deze kennisgroep kunnen zij structureel kennis met elkaar delen over de functie en de positie in de organisatie. Deelnemen? Dat kan.
geef-je-op-nieuwe-kennisgroep-voor-pedagogisch-beleidsmedewerkers-en-coaches
tomertu / stock.adobe.com

Het Waarborgfonds & Kenniscentrum faciliteert kennisgroepen voor ondernemers en netwerkkringen voor controllers, facilitair medewerkers, inkoopmedewerkers en marketing & communicatiemedewerkers. Een kennisgroep voor pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches mistte nog.

‘Logische stap’

Sonja Sandbergen is als projectspecialist Kinderopvang werkzaam bij het Waarborgfonds. ‘De afgelopen jaren hebben we de nodige activiteiten georganiseerd voor en met pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches. Uit de vele contacten bleek de behoefte om structureel kennis met elkaar te delen over de functie en de positie in de organisatie. Het starten van de kennisgroep voor de pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches is dan ook een logische stap.’

Over de kennisgroep

Wat houdt deelname precies in? De kennisgroep komt vier keer per jaar bij elkaar. Elke bijeenkomst vindt wisselend plaats op één van de locaties van de deelnemers. Zo krijg je letterlijk een kijkje in de keuken bij de ander. Naast de bijeenkomsten met de eigen kennisgroep, is er eens per jaar met alle kennisgroepen samen een inspiratiedag met bijpassend programma.

Inhoud

De kennisgroep wordt opgestart in afstemming met het Expertisecentrum Kinderopvang, het kenniscentrum rondom pedagogische ontwikkeling. De inhoud van de kennisgroep wordt bepaald door de deelnemers. Als deelnemer deel je vraagstukken die je in de praktijk ervaart en samen wordt er naar oplossingen gezocht. Op bepaalde thema’s wordt er middels externe kennisinbreng gewerkt aan professionalisering van de functie.

Opgeven

Ben jij pedagogisch beleidsmedewerker en/of coach in de kinderopvang? En wil jij jouw kennis delen en leren van collega’s, om het beste uit deze functie te halen en je te ontwikkelen? Dan is de kennisgroep misschien wel wat voor jou. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.