Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geef een prentenboek cadeau’ uitgesteld tot 12 juni

De campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’, die op 10 april zou starten, is twee maanden uitgesteld. ‘De oproep om massaal naar de (fysieke) boekhandel te gaan voelt in een tijd als deze niet verantwoord’, laat de organisatie weten.

Uit een boek (voor)lezen is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. Om dit te stimuleren ligt er jaarlijks een prentenboek voor slechts 2,50 euro in de boekhandel, tijdens de campagne Geef een prentenboek cadeau.

Boekhandel

Maar omdat de campagne mede een boekhandelsinitiatief is, waarbij het boek in de fysieke winkel – en niet digitaal – wordt verkocht, draait de campagne om het bezoeken van de boekhandel. En dat is nu niet verantwoord. Daarom is de start van de campagne twee maanden verzet, naar 12 juni 2020.

Woeste Willem

Woeste Willem, van Ingrid en Dieter Schubert, is gekozen tot het prentenboekcadeau van dit jaar. Met de nadruk op cadeau: door de prijs zo laag te houden hoopt de stichting dat élk kind de mogelijkheid krijgt om voorgelezen te worden of zelf te lezen uit een mooi boek. Lees meer

Campagne

Het doel van de campagne is om alle kinderen te laten opgroeien tussen de boeken. Zolang scholen en kinderopvanginstellingen gesloten zijn, is het moeilijker om de boeken op deze plaatsen te verspreiden – zeker nu verschillende boekhandels te kampen hebben met personeelsuitval en aangescherpte regelgeving.

Als de situatie het toelaat, en alle scholen en kinderopvanginstellingen weer open zijn, is Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert vanaf vrijdag 12 juni voor € 2,50 te koop in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

#ikleesthuis

‘Hoewel de campagne pas op 12 juni start, zullen wij wel alvast leuke spel-, lees- en doe-activiteiten rond Woeste Willem delen op onze socials, die de kinderen (en ouders) thuis kunnen doen met de hashtag #ikleesthuis’, meldt voorzitter Martha Baalbergen. Lees het interview met haar eerder dit jaar >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.