Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire: ‘Wij verliezen de moed’

Ouders die het slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire, zijn ontevreden over de manier waarop de Belastingdienst de zaak oppakt. In een brief aan staatssecretaris Van Huffelen zeggen ze dat de moed hen in de schoenen zakt.

AdobeStock
AdobeStock

De ouders schrijven dat ze nog steeds niet weten waar ze precies aan toe zijn. ‘Als we bellen krijgen we weer weinig antwoord, we moeten weer afwachten.’ Vorige week kregen ze naar eigen zeggen een standaardbrief van de Belastingdienst dat ze nog langer moeten wachten op hun gegevens. ‘Standaardbrieven hebben we jaren gekregen, dit was echt weer een klap in het gezicht.’

De brief is ondertekend door 28 klagers die zich actief hebben bemoeid met de kwestie. De meesten van hen waren aanwezig bij de debatten in de Tweede Kamer. Sommigen verschenen eerder in de media.

Tienduizenden dossiers

Staatssecretaris Van Huffelen reageerde in het televisieprogramma Op1 op de brief. Ze zei de ouders goed te begrijpen. ‘We doen ons uiterste best. Het moet inderdaad sneller, maar het is wel een enorme klus.’

Er moeten tienduizenden dossiers worden behandeld en die zijn allemaal anders. Vooral dat maatwerk neemt veel tijd in beslag. Toch hoopt Van Huffelen dat de eerste gedupeerden nog voor de zomer kunnen worden gecompenseerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.