Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gastouderbureaus in grote financiële problemen

Financiële

Parentis Holding heeft namens Gastouderbureau Flexmoeders en Gastouderbureau Mr. Nosey surseance (uitstel) van betaling aangevraagd bij de Rechtbank van Amsterdam. Door de crisis en de nieuwe wet Kinderopvang is er ook binnen de gastouderopvang sprake van vraaguitval. De omzet blijft hierdoor achter.

Onvoldoende resultaat
‘Ondanks onze gezamenlijke pogingen om het omzetvolume en het aantal klanten te vergroten, hebben we helaas moeten constateren dat deze pogingen tot onvoldoende resultaat hebben geleid’ meldt Flexmoeders op haar website. Zowel Flexmoeders als Mr Nosey zijn twee grote spelers die al jaren gastouderopvang aanbieden in het hele land.

Doorstart
Het is niet uitgesloten dat de twee gastouderbureaus worden overgenomen door een kapitaalkrachtige partij en zo alsnog een doorstart kunnen maken. Er zijn al contacten gemaakt met een partij die serieus interesse heeft getoond. Wie dit is, wordt vooralsnog niet uitgesproken. Het management van de gastouderbureaus is al geruime tijd bezig om tot een oplossing te komen.

Zorgen van gastouders
De door de Rechtbank van Amsterdam aangewezen bewindvoerder ontvangt ondertussen veel vragen van ouders en gastouders die zich zorgen maken over de financiële afhandeling. Een aantal gastouderbureaus heeft zich meteen gestort op het werven van meer klanten om de toekomst veiliger te stellen. Vooralsnog adviseert de bewindvoerder om de komende dagen verdere berichtgeving af te wachten. De opvang vindt voorlopig nog gewoon plaats.

Bron: VGOB / Flexmoeders
Foto: ANP Photo

1 REACTIE

 1. Beste gastouder, beste ouder,
  Namens Flexmoeders.nl/Mr Nosey, de curator en gastouderbureau ViaViela plaatsen wij dit bericht.
  Uw gastouderbureau Flexmoeders.nl/Mr Nosey heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat is inmiddels omgezet in een faillissement.
  . Als u tot die groep van ouders behoort, wordt u daarover separaat bericht door de curator of Belastingdienst Toeslagen. Nadere informatie hieromtrent zal in de loop van volgende week tevens worden verstrekt via de website http://www.davidslaw.nl.

  Curator
  Mr. Nils Reerink

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.