Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouder mag wél opvang bieden bij verkouden huisgenoot

Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is gewijzigd. In de nieuwste versie (18 september 2020) staat onder meer uitgelegd wanneer een gastouder wel of geen opvang mag bieden bij een zieke huisgenoot.
iStock

SZW heeft na overleg met het RIVM het protocol Kinderopvang aangepast. Het nieuwe inzicht is dat er toch mogelijkheden zijn om opvang te kunnen bieden als de huisgenoot van een gastouder verkoudheidsklachten heeft:

Bij gastouderopvang in eigen huis geldt: wanneer een huisgenoot van de gastouder koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten heeft, kan er geen opvang worden geboden. De gastouder mag wel opvang bieden als de huisgenoot verkoudheidsklachten heeft en deze huisgenoot niet in contact komt met de ouders en kinderen die worden opgevangen door de gastouder. Als de eigen kinderen van de gastouder van 0 tot 4 jaar of in groep 1 en 2 van de basisschool neusverkoudheidsklachten hebben – zoals onder punt 5 beschreven – mag de gastouder op reguliere wijze opvang blijven bieden.

  • Klik hier voor het nieuwe protocol met arcering van de aanpassing.
  • Klik hier voor het nieuwe protocol zonder arcering van de aanpassing.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.