Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie kinderopvangorganisaties in Twente

Marianne Velsink
Stichting Kinderopvang West-Twente (SKWT) gaat fuseren met kinderopvangorganisatie Columbus Junior. De naam van SKWT komt daarmee te vervallen. Een kleine drie jaar geleden ging Columbus Junior zelf nog failliet.
ColumbusJunior.jpg
Stichting Kinderopvang West-Twente (SKWT) gaat fuseren met kinderopvangorganisatie Columbus Junior. - Foto: Fotolia

Het kan verkeren in de kinderopvang.  In 2014 werd het faillissement van Columbus Junior, een kinderopvangorganisatie met opvanglocaties in Oldenzaal, Enschede en Losser, uitgesproken. Sebastiaan Dekkers, directeur van gastouderbureau 4Kids, nam de organisatie toen over. Daardoor konden de locaties open blijven en behielden 56 medewerkers hun baan.

Fuseren

De groei van Columbus Junior is daarmee niet ten einde. De Twentse krant Tubantia maakte bekend dat Stichting Kinderopvang West-Twente ook gaat fuseren met Columbus Junior. De 14 locaties van SKWT in de Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten blijven open, maar de organisatienaam gaat veranderen in Columbus Junior.

Ontdekken

Sebastiaan Dekkers, vooral bekend in de gastouderbranche, is ambitieus. ‘Wij willen samen ontdekken, samen de wereld verkennen, vandaar dat de naam van onze organisatie is afgeleid van die bekende ontdekkingsreiziger. Maar altijd vanuit die huiselijke vertrouwdheid. Rust, regelmaat en reinheid.’ Hij voegt er nog aan toe dat hij van Columbus  Junior de beste kinderopvangorganisatie in het verspreidingsgebied wil maken.

Begin 2016 werd de fusie tussen SKE Kinderopvang en Kinderopvang Humanitas juridisch afgerond. SKE ging vanaf toen verder onder de naam Kinderopvang Humanitas/SKE. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.