Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fetisj Bart C. oorzaak misbruik De Bilt

De misbruikzaak van voormalig pedagogisch medewerker Bart C. werd dinsdag inhoudelijk bij de rechtbank behandeld. Daaruit blijkt dat C. een fetisj zou hebben. De man heeft in de rechtbank zijn spijt betuigd dat hij voor zijn fantasieën kinderen heeft misbruikt.
De sport-bso waar Bart C. werkte.

De website Nu.nl heeft uitvoerig verslag gedaan van de zaak. Het misbruik van Bart C op de buitenschoolse opvang kwam vorig jaar zomer aan het rollen toen twee zusjes van vier en zes jaar oud het misbruik aan hun ouders vertelden. Nadat bleek dat de meisjes ook ontuchtige handelingen bij C moesten doen, belde de vader de politie.

Zeven misbruikzaken

C. vertelde tijdens de zitting dat zijn fetisj eruit bestond dat kinderen hem in zijn kruis moesten trappen. Zij moesten zijn geslachtsdeel ook aanraken. Het OM zegt dat dit misbruik met zeven kinderen heeft plaatsgehad. Aan een achtste kind zou C. zijn geslachtsdeel hebben getoond. Dat laatste ontkent C. Het misbruik vond plaats van 1 januari 2016 tot en met augustus 2017. Voor de zeven misbruikzaken heeft de man inmiddels een bekentenis afgelegd.

Videoverbinding ouders

De rechter las fragmenten voor van verklaringen van slachtoffers. Kinderen zouden bang zijn ‘dat de meester boos werd als ze niet deden wat hij zei’. Ouders van de slachtoffers zaten in een aparte zaal en volgden de zaak via een videoverbinding. Drie ouders legden een emotionele slachtofferverklaring af. Ze verwijten C. de onschuld van hun kinderen weg te hebben genomen. Op Nu.nl staan wat quotes uit de verklaringen.

Het Openbaar Ministerie eiste 2,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf en tbs. Ook wil het OM dat de rechter C. een locatieverbod oplegt voor de gemeente De Bilt.


Bart C. raakte afgelopen zomer in opspraak nadat hij bekend had ontucht te hebben gepleegd met kinderen op de bso. Hij meldde zichzelf bij de politie en werd direct ontslagen door zijn werkgever Partou. Lees meer over deze zaak


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.