Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Felix Rottenberg: ‘De overheid doet ook veel goed’

De verhoren in de Tweede Kamer over de toeslagaffaire hebben BK-voorzitter Felix Rottenberg aangegrepen. Maar het moet allemaal beter kunnen, en een hoofdschuldige is niet aan te wijzen. 'Het systeem werkte niet, dat drong ook tot ons veel te langzaam door.'
Felix Rottenberg
Felix Rottenberg

‘Een

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. “URGENTIEbesef”
   Eens met de analyse van Felix Rottenberg en ook met vele andere berichten die ik inmiddels heb gelezen. Wat mij echter erg verbaast en heel verdrietig en toch ook wel boos maakt is dat het bijna niet gaat over de gedupeerden en hoe deze snel te compenseren. Deze mensen lijden er al 5 tot 10 jaar onder. Felix heeft gelijk als hij zegt dat de overheid ook veel goed doet. Hij noemt het voorbeeld dat er bij het begin van de Corona crisis een compensatieregeling moest komen voor ouders die wel de eigen bijdrage bleven betalen, maar daarvoor geen opvang kregen. Vooral het “urgentiebesef ” heeft daar naar zijn mening aan bijgedragen. Mijn vraag is daarom nu hoe krijgen we het “urgentiebesef ” gefocust op de gedupeerden en de compensatie voor deze mensen. Het menselijke leed van duizenden ouders en ook hun kinderen is kennelijk niet zichtbaar genoeg.
   DE OVERHEID VAN DE RECHTSTAAT NEDERLAND* HEEFT EEN ROOFOVERVAL GEPLEEGD OP DUIZENDEN OUDERS EN KINDEREN. GELD EN RECHTEN ZIJN VAN HEN AFGEPAKT ZONDER ENIGE VORM VAN PROCES.(*nee het gaat niet om China). Hoeveel urgentie is er nodig.
   Dit is een crisis van ongekende omvang, een noodsituatie waar noodmaatregelen voor ingezet moeten worden. Zet daar een compensatieregeling voor op a la die waar Felix het over heeft. Niet ingewikkeld doen. Tijd is belangrijker dan een waterdichte regeling die elke fraude tot achter de komma uit sluit en niet tot precedenten kan leiden.
   Over nog geen 10 dagen wordt het rapport van de ondervragingscommissie toeslagenaffaire kinderopvang uitgebracht. Dat brengt vast wel een rimpeling misschien een golf teweeg maar of die in januari nog voelbaar is bij de behandeling in de Tweede Kamer ?
   Felix en alle andere Nederlanders, steun daarom de petitie “Betaal nu de gedupeerden van de toeslagenaffaire kinderopvang!”
   Ine van Rest-Kroon

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.