Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra drukte bso’s door schoolstaking?

Bso’s kunnen het extra druk krijgen als op 5 oktober leerkrachten van het basisonderwijs gaan staken. Zij staken voor een beter loon en minder werkdruk.
Staking-onderwijs-ANP.jpg
In juni van dit jaar staakten leerkrachten in het basisonderwijs ook tegen het lerarentekort

Alle grote onderwijsbonden, de Algemene Onderwijsbond, FNV Overheid, CNV Onderwijs, AVS en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) roepen hun leden op om op donderdag 5 oktober te gaan staken. Veel leerkrachten zijn van plan om aan de oproep gehoor te geven. Zij eisen geld voor een eerlijk en rechtvaardig salaris dat vergelijkbaar is met het salaris van leerkrachten in het voortgezet onderwijs. Hiervoor moet in de onderwijsbegroting 900 miljoen euro voor worden vrijgemaakt. Daarnaast willen de leerkrachten meer handen in de school die hen kunnen ondersteunen. Daarvoor is nog eens 500 miljoen euro nodig.

Ouders in de knel

De staking vindt plaats op donderdag 5 oktober vanaf 13.00 uur in Den Haag. Het terrein (Zuiderpark) is vanaf 11.30 uur geopend. Op Social Media spreken veel ouders al hun angst uit dat zij die dag dan maar een vrije dag op moeten nemen. Bij de vorige staking van leerkrachten, reageerden juristen van verschillende onderwijsorganisaties kritisch op het feit dat scholen ouders, door te staken, met een probleem opzadelen. Scholen moeten opvangen regelen, zeiden zij onder andere tegen RTL Nieuws.

Regelmatig sprongen bso’s in de bres. Bij de staking van juni dit jaar toen leerkrachten een uur later begonnen, openden bijvoorbeeld de bso’s van Avonturijn Kinderopvang (in Ruurlo) de deuren. Bij de grote staking van leerkrachten in 2012 vingen veel bso’s kinderen op zodat ouders konden werken. Als het aan de bonden ligt, leggen ook dit keer veel leerkrachten in het basisonderwijs voor één dag het werk neer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.