Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

EVC-branchestandaard goedgekeurd door cao-partijen

Cao-partijen BK, BMK en CNV hebben de EVC-branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker goedgekeurd. Deze wordt ingediend bij het Nationaal Kenniscentrum EVC. Als die akkoord gaat, kunnen kandidaten waarschijnlijk eind dit jaar nog starten met de EVC-procedure.
evc-bestuur benoemd
kues1 / stock.adobe.com

Mensen die graag willen werken in de kinderopvang en relevante praktijkervaring hebben, maar níét beschikken over de juiste opleiding, kunnen via dit EVC-traject de competenties aantonen van de Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang. Eerder hebben de cao-partijen al besloten dat in de kwalificatie-eis die gesteld wordt als voorwaarde om te mogen werken in de kinderopvang, het EVC-branchecertificaat wordt toegevoegd als mogelijkheid om te kwalificeren.

Ervaringscertificaat en branchecertificaat

Na het afronden van de EVC-procedure krijgen kandidaten een Ervaringscertificaat, dat bij Kinderopvang werkt! verzilverd kan worden met een branchecertificaat als blijkt dat de kandidaat voldoet aan de branchestandaard.

Tot stand komen EVC-branchestandaard

November 2020 hebben cao-partijen besloten tot een aantal acties om de instroom van nieuwe medewerkers te vergroten. Dit heeft destijds geleid tot uitbreiding van de kwalificatie-eis in februari 2021 met 174 diploma’s. Daarnaast is toen het percentage voor niet afgeronde hbo bachelor opleidingen voor de bso verlaagd naar 50% van de studiepunten of overgang naar het 3e jaar. Op dat moment is ook gestart met de ontwikkeling van de EVC-branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang.

Bron: Kinderopvang werkt!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.