Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Europees ‘pedo-akkoord’ zorgt voor uitwisseling informatie

Europees 'pedo-akkoord' zorgt voor uitwisseling informatie

Woensdag is er een EU-akkoord gesloten waardoor seksuele uitbuiting van kinderen beter kan worden bestreden. De lidstaten van de Europese Unie hebben afgesproken informatie te gaan uitwisselen over mensen die zijn veroordeeld voor kindermisbruik.

Nederland had naar aanleiding van de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M. gepleit voor de informatieuitwisseling. De Letse M. was in Duitsland veroordeeld voor het bezit van kinderporno, maar dat was bij zijn werkgevers in de Amsterdamse kinderopvang niet bekend. Crèchepersoneel moet een Verklaring omtrent het Gedrag overleggen, maar veroordelingen in het buitenland worden daarvoor niet nagegaan. Het Europees Parlement moet het voorstel nog wel aannemen.

Handhaving
Het Amsterdamse stadsbestuur heeft woensdag besloten een Bureau Handhaving Kinderopvang op te richten, om de ‘capaciteit, kennis en kunde van de stadsdelen’ samen te brengen. De commissie-Gunning, die de zedenzaak onderzocht, had dit geadviseerd, omdat de controle te veel versnipperd en te ‘kwetsbaar’ is. Het college werkt verder aan het verstevigen van het toezichts- en handhavingsbeleid, wat de kwaliteit van de kinderdagverblijven moet verbeteren.
(bron: Binnenland.nieuws)

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.